Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest smaczne, bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zawsze się udaje.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 181
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 179
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 88
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2161
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 181
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 179
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 88
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2161
Składniki
Całe jajka wbić do miski, zmiksować dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
Do masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodać olej i kefir wymieszany z sodą.
Wszystko razem szpatułką delikatnie wymieszać, przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy z bokami. Jabłka obrać, pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Każdą połówkę naciąć kilka razy, ułożyć na cieście.
Jabłka posmarować rozpuszczonym masłem za pomocą silikonowego pędzelka.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 45 minut. Upieczone ciasto ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.