Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasteczka z nadzieniem z czerwonej fasoli adzuki. Pierwszy raz zostały upieczone w Tokio w cukierni Naniwaya w 1909 roku. Są naprawdę ciekawe w smaku
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 63
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 105
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 52
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 111
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 129
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 63
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 105
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 52
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 111
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 129
Składniki
Jeśli nie mamy fasoli w zalewie to musimy ugotować. Ja użyłem naszej rodzimej fasoli w zalewie. Fasolę odcedzamy i wsypujemy na patelnię, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści i połączy z fasolą.
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski i wyrabiamy ciasto do konsystencji gęstej śmietanki. Rozgrzewamy i smarujemy olejem zamykaną formę w kształcie rybek. Zalewamy formę ciastem do około jednej trzeciej objętości. Dajemy nadzienie i zalewamy ciastem. Pieczemy z obu stron na złoty kolor. Jeśli nie mamy takiej patelni to można użyć innych foremek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185 stopni i pieczemy na złoty kolor.