Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8941
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 467
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8941
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 467
Składniki
Posiekać masło połączyć z mąką i 3 łyżkami cukru. Ucieramy palcami, tak żeby wyglądało jak kruszonka. Dodajemy wodę i zagniatamy. Wsadzamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu wałkujemy i wsadzamy do formy na tartę. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni i pieczemy na złoty kolor
Żeby przygotować masę mieszamy śmietankę z resztą cukru i jajkiem. Masę wlać na ciepłe ciasto i piec kolejne 10 minut. Ubijamy białko i dodajemy do niego pokrojone brzoskwinie i 1 łyżkę cukru. Delikatnie mieszamy. Zwiększamy temp. do 200 stopni, wyjmujemy tartę i wylewamy brzoskwinię z pianą. Posypujemy łyżką cukru i pieczemy przez 20 minut.