Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta idealna na jesienne wieczory. Gdy się ją piecze po domu roznosi się cudowny zapach cynamonu, co tylko sprawia, że nie można się już jej doczekać.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
1. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i cynamon dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. 2. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 3. Ciasto wkładamy na 10 minut do lodówki. 4. W między czasie możemy pokroić jabłka w półksiężyce i skropić je sokiem z cytryny. 5. Ciasto wałkujemy na koło o średnicy około 27 cm. Przekładamy je na spód tortownicy o średnicy 23 cm. Brzegi tarty zaginamy. 6. Układamy plasterki jabłek. Na koniec posypujemy cynamonem jabłka, a cukrem trzcinowym całą tartę. 7. Tartę pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut. 8. Tartę wyciągamy z piekarnika. Gotowe! Smacznego!