Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i orzeźwiający pomysł na deser ;-)
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24014
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24014
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 106
Składniki
Ciasto rozmroź, wyłóż na dno i boki formy.Boki należy docisnąć i posmarować żółtkiem a dno ponakłuwać widelcem. Piecz 20-25 min w temp. 220 st., ostudź.
Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie. Cytrynę i limonkę wyszoruj. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z 1/2 części sok. Limonkę pokrój na cząstki.
Jogurt naturalny wymieszaj z likierem sokiem i skórką z cytryny. 2 łyżki powstałej jogurtowej masy połącz z żelatyną poczym dodaj żelatynę do pozostałej masy. Cytrynowy jogurt połącz z ubitą kremówką i wyłóż na ciasto. Udekoruj limonką.