Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, prosta w przygotowaniu tarta bez pieczenia
Forma na tartę
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 685
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1626
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 685
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1626
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Masło i pokruszone herbatniki zmiksować blenderem lub w melakserze, aby konsystencja przypominała "mokry piasek". Formę na tartę posmarować niewielką ilością masła i wyłożyć na nią przygotowaną masę z ciastek i masła dokładnie dociskając. Masę włożyć do lodówki na czas przygotowania kremu.
Serek mascarpone, śmietankę 30%, cukier puder oraz cukier waniliowy zmiksować na gęsty krem. Krem przełożyć na schłodzony spód i na spód położyć maliny oraz borówki amerykańskie. Schłodzić przez około 4 godziny w lodówce. Smacznego!