Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta czekoladowa z truskawkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Składniki
ok. 45 minut.
Krakersy wrzucić do blendera i zmiksować (ewentualnie „przeprasować” wałkiem do ciasta). Ciemną czekoladę z kostką do pieczenia Kasia (100 g) rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Zmiksowane krakersy wrzucić do rozpuszczonej czekolady i dobrze wymieszać. Gotową masę przełożyć do foremki jak na tartę. Wylepić masą dno oraz boki formy. Wstawić do lodówki – do stężenia.
Przygotować masę czekoladową: do rondla wlać śmietankę i mocno podgrzać – nie dopuścić do zagotowania! Zdjąć z ognia i wrzucić pokruszone na kawałeczki wszystkie czekolady oraz kostkę do pieczenia Kasia (125 g), energicznie mieszając. Truskawki pozbawić szypułek, przekroić na połówki.
Na spód wylać masę czekoladową i rozłożyć truskawki, delikatnie je wciskając. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.Źródło: Życie na gorąco