Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. W sam raz na upały bo nie trzeba włączać piekarnika :) Truskawki i czekolada to połączenie idealne :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Masło roztapiamy. Herbatniki mielimy drobno w malakserze i mieszamy z masłem oraz kakao. Powstałą masą wylepiamy formę do tarty i wstawiamy do lodówki na godzinę. Czekoladę roztapiamy na parze. Śmietanę ubijamy na sztywno i miksujemy z płynną lecz ostudzoną czekoladą. Powstały krem wykładamy na schłodzony spód. Na kremie układamy truskawki i ponownie schładzamy. Smacznego :)