Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta kukurydziana z cebulą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9901
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9901
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ciasto: po szklance mąki kukurydzianej i pszennej, 5 dag drożdży, pół szklanki mleka, sól, jajko, pół kostki masła.
Ponadto: 3 czerwone cebule, puszka kaparów w oleju
Ciasto: mleko podgrzej, dodaj drożdże, utrzyj. Dodaj 2 łyżki mąki pszennej, wyrób, odstaw na 20 minut.
Masło stop, ostudź. Do obu mąk dodaj łyżeczkę soli, jajko, masło i rozczyn drożdżowy. Zagnieć, odstaw na 30 minut.
Ciastem wyłóż blachę, ułóż pokrojone cebule i kapary. Piecz 25-30 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 4 cena za porcję: 2,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie