Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa tarta na spodzie z pistacji oraz morelami. Spód dzięki mące z pistacji jest niezwykle kruchy i delikatny, jednak po upieczeniu z nadzieniem jest spójny i nie rozpada się.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 106
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 67
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 84
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 106
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 67
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 84
Składniki
Spód: Obrane ze skorupek migdały zmielić na mąkę. Przełożyć do miski i wmieszać zwykłą mąkę oraz sól. W drugiej misce masło zmiksować z cukrem, aż będzie gładkie i puszyste. Wmieszać suchą mieszankę. Ciasto zapakować w folię i włożyć na pół godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzać d0 180C, przygotować formę o wymiarach 25 x 25 centymetrów. Formę wysmarować masłem. Po 30 minutach wyłożyć ciasto na wysmarowaną masłem blaszkę. Piec przez 15-20 minut, aż ciasto będzie ładnie zarumienione.
Wypełnienie: Wszystkie składniki do wypełnienia tarty bardzo dokładnie wymieszać. Masę wylać na podpieczony spód. Przepołowione owoce układać na tarcie, skórką do dna. Piec kolejne 30 minut. Pozostawić do ostudzenia i ozdobić pokruszonymi pistacjami przed podaniem.