Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowa z serem i truskawkami"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 68
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 68
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, wylep nim dno oraz boki naczynia i ponakłuwaj widelcem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W tym czasie umyj liście szpinaku, po czym zeszklij je na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec wymieszaj z jajkami.
Tak przygotowany farsz wyłóż na podpieczoną tartę, nadziej go kawałkami sera koziego, po czym ponownie włóż do gorącego piekarnika na 10 minut. Gotową potrawę udekoruj umytymi truskawkami.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV