Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 395 odcinka programu Ewa gotuje.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Herbatniki pokruszyć lub zmiksować, dodać roztopione masło i miód. Wymieszać i przełożyć na dno formy do tarty (lub tortownicy o średnicy 27-28 cm). Dobrze ubić. Schłodzić w lodówce (wystarczy 30 minut).
Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym i posłodzić do smaku.
Do zimnego mleka dodać żółtka. Roztrzepać. Wsypać mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą. Wymieszać i wlać na gorące mleko. Ugotować budyń. Dodać masło. Mieszać, aż się rozpuści. Przestudzić.
Masę wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Na wierzchu ułożyć owoce. Udekorować listkami mięty.