Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna czekoladowa tarta z budyniem i owocami lata to idealna propozycja na letni deser.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 391
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 732
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16911
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 146
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 391
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 732
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16911
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 146
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i szczyptą soli. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, wodę i jajko. Zagnieść kruche ciasto ręcznie lub w robocie. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do formy na tartę. Spód ciasta nakłuć kilkukrotnie widelcem. Wierzch ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. ziarnami fasoli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 15 minut. Po tym czasie zdjąć papier do pieczenia z obciążeniem i dopiec tartę kolejne 10-15 minut.
Budynie ugotować według instrukcji na opakowaniu na 700 ml mleka. Wystudzić. Owoce umyć i osuszyć. Na wystudzony spód tarty wysmarować budyń. Na budyniu ułożyć owoce.