Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna tarta. Spód, który nie wymaga wcześniejszego podpiekania. Aromatyczne jabłkowe nadzienie.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 260
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 475
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 260
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 475
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Składniki
Forma 20 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych Do saganka wrzucić kawałki jabłek, cynamon, goździki i 2 łyżki soku z cytryny. Pogotować chwilę, mieszając, na średniej mocy palnika, aż jabłka będą miękkie. Zdjąć z palnika, przestudzić. Ciasto. Wszystkie składniki można zmiksować w malakserze, lub zagnieść ręcznie. Ciasto owinąć ją folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 minut . Ciasto kruche wyjąć z lodówki, oderwać ok. 1/3 na dekorację Resztę rozwałkować,, wyłożyć na dno i boki formy. Ciasto oprószyć bułką tartą, wyłożyć jabłka, wyrównać. Pozostałą część ciasta cienko rozwałkować, utworzyć drzewo i za pomocą foremki wyciąć kwiatki.
Tartę jabłkową piec w temperaturze 180 C przez około 60 minut, do złotego koloru.