Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z konfiturą brzoskwiniową"
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1658
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 97
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 148
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 141
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1658
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 97
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 148
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 141
Składniki
Ciastem wylep posmarowaną masłem formę do tarty (25 cm), nakłuj je widelcem, piecz ok. 20 min w 190°C, wystudź.
Masa: zagotuj 40 ml wody, dodaj skórkę pomarańczową i konfiturę. Doprowadź do wrzenia i duś ok. 10 min. Przestudź.
Na spodzie rozsmaruj kajmak, a na nim masę pomarańczowo-brzoskiwniową. Posyp orzechami, polej roztopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie