Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z masą twarogową i brzoskwiniami"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 301
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 301
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Spód: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj pozostałe , szybko je zagnieć. Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Formę wyłóż pergaminem. Wylep plackiem. Spód ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 190°C.
Masa: wszystkie utrzyj na gładko. Rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Brzoskwinie umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Połówki brzoskwiń wciśnij w masę serową wypukłą stroną do góry.
Ciasto piecz jeszcze 35 minut. Ew. oprósz cukrem pudrem.
10 porcji, 45 minŹródło: Naj