Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli skąd wzięła się u mnie puszka ananasów...
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1038
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1226
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12541
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1038
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1226
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12541
Składniki
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy sól oraz kawałki zimnego masła. Siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 min. Formę na tartę o średnicy około 24 cm smarujemy lekko masłem i oprószamy kaszką manną. Ciasto rozwałkowujemy na kształt formy. Wkładamy do formy. Dociskamy do dna i boków. Pieczemy w temp. 180 C przez około 20-25 min do zarumienienia. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia.
Kremówkę miksujemy razem z mascarpone, aż uzyskamy gęsty i jednolity krem. Dodajemy cukier puder i chwilkę miksujemy. Wykładamy na ciasto i dekorujemy kawałkami ananasa.