Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe co nieco na zimne dni.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14433
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 46
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 60
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 212
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14433
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 46
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 60
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 212
Składniki
Zagnieść kruche ciasto, schłodzić ok 30 min w lodówce. Po tym czasie upiec na złoty kolor ( ok. 20 min w 200 st.)
czekoladę rozpuścić w garnuszku z dodatkiem 1/2 kostki masła i 200 ml kremówki- schłodzić ( można dodać 1 łyżkę cukru pudru). Resztę śmietanki ubić na sztywno i częściami dodawać wystudzona masę czekoladową.
Gruszki obrać i przekroić na ćwiartki, wyłożyć na rozgrzana patelnię i obsypać cukrem, kiedy cukier się rozpuści gruszki pozostawić jeszcze "na ogniu" ok 10 min.
Upieczone ciasto wraz z bokami posmarować dżemem następnie ułożyć gruszki zalać musem czekoladowym. Można udekorować kawałeczkami gruszki i uprażonymi płatkami migdałowymi. Schłodzić ok 3 godz.