Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zniewalająco słodko-kwaśny smak :) Niepozorna ale pyszna :)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 105
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14301
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 41
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 105
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14301
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 41
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Do mąki dodać masło, cukier i wodę wyrobić ciasto, wstawić na 30 min. do lodówki. Następnie foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować (ja ciasto daję między 2 kawałki papieru pergaminowego i wtedy spokojnie cienko rozwałkowuję) i wyłożyć nim formę zostawiając jednak trochę żeby zrobić wzorki, ciasto ponakłuwać. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Do rondelka dodać wodę, rabarbar i przesmażyć pod koniec dodać cukier wymieszać, ewentualnie odparować z nadmiaru płynu. Przełożyć na podpieczone ciasto na wierzchu udekorować wzorkami. Piec 25 min w 180 stopniach. Gdy tarta wystygnie można posypać cukrem pudrem jednak wg mnie nie ma takiej konieczności.