Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie ciasto z sezonowymi owocami. Rodzinka zjada je na raz do kawusi.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5380
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5380
Składniki
Ciasto: Do mąki wsyp 3 łyżki cukru pudru i dodaj szczyptę soli. Zimne masło pokrój na mniejsze kawałki i również dodaj do reszty składników, wyrabiaj robotem do powstania konsystencji "piasku". Dodaj całe jajko i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 30 min do lodówki. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Wyłóż ciastem przygotowaną formę i po nakłuwaj widelcem. Piec ok. 25 minut do złotego koloru.
Krem śmietankowy: Schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Masę ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywna. Gotowym kremem przekładamy na ostudzone spód tarty. Układamy truskawki w dekoracyjny sposób. Raj dla podniebienia:)