Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie świeżych owoców lub z kompotu
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Make przesiewamy dodajemy masło, cukier, jajko i p. do pieczenia. na sam koniec dodajemy szczypte soli. Wyrabiamy kruche ciasto tylko do połaczenia się składników. Wstawic do lodówki na pół godz do schłodzenia, w tym czasie smarujemy blachę do tarty masłem lub olejem. Schłodzone ciasto rozwałkowac i wyłozyc na blache, nakłuć widelcem ciasto. wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni C. pieczemy 8-12 minut. Po podpieczeniu ciasta wyłozyć śliwki bez pestek, moga być z kompotu. Następnie po wyłożeniu owoców należy przystąpić do zrobienia kruszonki. Do miski wsypać mąkę oraz cukier i na sam koniec masło, wszystkie składniki wymieszać. Gotową kruszonką posypać owoce.
Wstawić do piekarnika i pieczemy 15-20 minut 200 stopni C. Smacznego