Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tęczowa kostka w bitej śmietanie"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 159
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 159
Składniki
Masa kakaowa: żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem i kakao. Połącz z żelatyną. Tężejącą masę wymieszaj z migdałami i rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj drugim biszkoptem.
Masa truskawkowa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki oczyść, połowę zmiksuj, przetrzyj przez sitko, resztę pokrój w plasterki. Śmietanę połącz z żelatyną i musem. Masę wymieszaj z plasterkami truskawek. Rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj trzecim biszkoptem.
Masa bananowa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Banany obierz, 2 zmiksuj, ostatni pokrój. Śmietanę wymieszaj z musem i żelatyną. Masę połącz z kawałkami banana. Rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj ostatnim biszkoptem. Schłodź. Posmaruj bitą śmietaną i ozdób owocami.Źródło: Naj