Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja wersja tego włoskiego deseru- prosta i bez udziwnień
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 591
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 109
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 591
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 109
Składniki
Umyć jajka. Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek wsypać 4 łyżki cukru i utrzeć na puszysty kogel mogel.
Do żółtek powoli wkręcać serek-nie za dużo na raz bo będą grudki. Następnie ubić pianę z białek,którą utrwalić pozostałym cukrem i odrobiną soku z cytryny.
Bardzo delikatnie połączyć masę żółtkową z pianą. Odstawić na pół godziny do lodówki
Biszkopty maczać w ostudzonej kawie z wódką.Ułożyć warstwę, na którą wyłożyć połowę masy. Na to znów maczane biszkopty i reszta masy.
Wierzch posypać przez sitko gorzkim kakao i odstawić na kilka godzin do lodówki