Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsze tiramisu jakie do tej pory jadlam, bajecznie proste, a efekt...
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 64
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 64
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
zaparzyc kawe i dodac likier
żółtka zmiksować z cukrem na puszysta mase, dodac serek mascarpone i zmiksowac wszystko razem
ubić śmietanę ze śmietan fixem, połączyć z masą śmietankowo serową i delikatnie wymieszać
maczać biszkopty w kawie z likierem i ukladać w naczyniu, na to wyłożyć połowę masy posypać delikatnie kakao. Drugą warstwę nasączonych biszkoptów układać w drugą stronę, przykryć warstwą kremu
wstawić do lodówki na noc. Przed podaniem posypać kakao
tiramisu robię w prostokątnym szklanym naczyniu o wymiarach 25 x 18. Podwójna ilość składników wystarcza na dużą blachę sernikową. W przypadku robienia tiramisu w blaszce, użyć papieru do pieczenia. tylko prawdziwy serek mascarpone gwarantuje smak tego deseru, Żadne inne "zamienniki" nie dają takiego efektu smakowego". Biszkopty bardzo chłoną kawę, wiec nie namaczać ich długo, bo tiramisu będzie bardziej mokre, co nie umniejsza jego walorów smakowych :-)