Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej męczące jest czekanie aż się schłodzi w lodówce.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
żółtka ubić z połową cukru pudru na puszysty i jasny krem.stopniowo dodawać likier cały czas ubijając.teraz dodawać porcjami mascarpone cały czas ubijając, aż krem będzie gęsty i jednolity.w drugim naczyniu ubić białka z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać resztę cukru pudru i ubijać aż piana będzie gęsta i błyszcząca. połączyć z kremem z żółtek i mascarpone delikatnie mieszając łyżką.połowę biszkoptów zanurzać w kawie i układać w naczyniu . posypać cienką warstwą kakao. wyłożyć połowę kremu i powtórzyć czynności. ozdobić ciasteczkami i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny .