Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis Nigelli,tylko dla dorosłych bo jest mocno alkoholowe :)ale pyszne.Zdjęcie nie najlepsze bo nie było w planach że pójdzie w świat ale następnym razem zrobię lepsze.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Kawę zmieszać z połową baileysa.Jajka oddzielić,jedno białko odłożyć.Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem dodać resztę likieru i mascarpone,mieszać do połączenia składników.Białko ubić na sztywno i dodać do masy.Biszkopty moczyć w kawie z alkoholem i układać w formie (ok.22x22 cm),wyłożyć na nie połowę kremu następnie znowu namoczone biszkopty i resztę kremu.Odstawić na kilka godzin do lodówki a tuż przed podaniem posypać kakao