Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tiramisu z porzeczkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalej zimną wodą i dokładnie wymieszaj. Jeśli masz kawę z ekspresu, koniecznie ją schłodź.
W dużej misce utrzyj jajka z cukrem. Dołóż serek mascarpone, po czym wymieszaj na jednolitą masę.
W oddzielnym naczyniu zblenduj porzeczki (1/4 odłóż do dekoracji). Biszkopty namocz w kawie. Ułóż je warstwami, przekładając masą mascarpone i musem porzeczkowym.
Wierzch deseru posyp kakao i udekoruj resztą owoców.
<strong>Przepis nadesłała: Antonina Zarakowska</strong>Źródło: Kurier TV