Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pycha sernik Toffi z orzeszkami i czekoladą. Wielbiciele takich sernikowych ciast będą zachwyceni.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27501
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 177
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1261
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27501
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 177
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1261
Składniki
Spód. Foremkę smarujemy masłem i wykładamy papier do pieczenia. Ciasteczka rozdrabniamy na piasek i łączymy z roztopionym masłem. Przekładamy do foremki, wyrównujemy i uklepujemy. Odstawiamy na bok.
Masa serowa. Do misy miksera przekładamy oba sery i cukry. Miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się połączą. Następnie po jednym dodajemy jajka. Nie miksujemy zbyt długo, aby nie napowietrzyć za bardzo masy. Masę przelewamy na spód ciasteczkowy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół na środkowej półce w 170℃ przez około 50-60 min. aż sernik się zarumieni. Studzimy w wyłączonym i uchylonym piekarniku.
Masa toffi. Wszystkie składniki na masę toffi podgrzewamy w rondelku na średnim ogniu. Gdy cukier i masło się rozpuszczą, a masa zagotuje, podgrzewamy jeszcze około 8-10 minut ciągle mieszając na małym ogniu. Gotową jeszcze ciepłą masę wylewamy na wystudzony sernik. Dekorujemy orzechami, pastylkami białej czekolady i posiekaną deserową czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce.