Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik nie jest wymyślny, ani trudny. Bez kłopotu poradzą sobie z nim nawet osoby dopiero rozpoczynające przygodę kulinarną.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Dół wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno mikserem. Dodać cukier i nadal ubijać dodając po jednym jajku. Gdy masa wyraźnie powiększy objętość, dodać dwie łyżki wody. Następnie przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wmieszać do masy. Przelać do tortownicy. Piec w nagrzanym piekarniku około 25 min. Zostawić w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach, aż do wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w dwóch szklankach przegotowanej, gorącej wody. Wystudzić. Włożyć do lodówki. Gdy zacznie tężeć, połączyć ją bardzo starannie z jogurtem. Gdyby całość była rzadka, dać jeszcze na chwilę do lodówki. Torcik przekroić i przełożyć kremem w środku i z wierzchu. Do kremu w środku można dodać plasterki pokrojonego banana. Można też posmarować boki ciasta. Tylko wtedy trzeba oszczędnie gospodarować kremem.