Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik a la ptasie mleczko"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Składniki
Biszkopt: jajka zmiksuj z cukrem. Mąki i kakao przesiej, utrzyj z jajkami. Wlej do formy o śr. 22 cm. Piecz 15 min w 160°C. Wyjmij z piekarnika, rzuć na podłogę z wysokości 70 cm (by ciasto opadło). Ostudź.
Masa: galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Ostudź. Mascarpone zmiksuj z kremówką. Dodaj galaretkę, miksując. 1/3 masy wylej na biszkopt, ułóż ptasie mleczko. Zalej resztą masy, wyrównaj. Schłodź.
Galaretka: żelatynę namocz. Sok zagotuj. Dodaj żelatynę, rozpuść. Ostudź. Posmaruj ciasto, schłodź.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie