Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik arbuzowy"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Galaretki rozprowadź w trochę mniejszej ilości wody, niż podano na opakowaniu. Dokładnie wymieszaj i odstaw do stężenia.
Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij je na sztywną pianę z odrobiną soli. Potem dołóż żółtka i delikatnie połącz.
Do masy dodaj pół szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, zapach do ciast i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zmiksuj całość ro- botem kuchennym na wolnych obrotach.
Tortownicę o średnicy około 23 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto.
Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. pół godziny.
Na ostudzonym cieście rozłóż kawałki arbuza i zalej je tężejącymi galaretkami. Przed podaniem porządnie schłodź.
Czas przygotowania: 240 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 80. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax