Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik budyniowy. Przepis dla oszczędnych!"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem na stolnicę. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz margarynę pokrojoną na kawałeczki. siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, dodaj jajka. Szybko zagnieć rękoma jednolite ciasto.
Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto cienko rozwałkuj. Spód i brzeg formy wylep przygotowanym plackiem. Wstaw do lodówki. Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Ułóż na cieście.
Z budyniu, mleka oraz cukru ugotuj gęsty budyń. Zalej nim jabłka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godziny.Źródło: Tina