Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14352
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 47
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 143
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14352
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 47
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 143
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Składniki
Serek, jogurt, cukier i kakao dokładnie miksujemy. Żelatynę zalewamy 50 ml wody, podgrzewamy do rozpuszczenia i letnią wlewamy do masy serowej. Dokładnie mieszamy.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Bardzo delikatnie, po łyżce, mieszamy z serową masą.
Dno i boki foremki wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą.
Do foremki wylewamy masę. Wstawiamy do lodówki do stężenia na co najmniej sześć godzin. Po wyjęciu z foremki zdobimy czekoladowymi dekoracjami i świeżymi truskawkami.
Czekoladową galanterię można kupić lub zrobić samemu z czekolady albo kuwertury. Ładne wiórki uzyskamy, ścierając czekoladę obierakiem do jarzyn.
Można ją też stopić i rozsmarować na folii lub kamiennym blacie, a gdy zacznie zastygać, pociąć np. widelcem w dekoracyjne wzory.
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 510 kcal. Białko 11 g/Tłuszcz 30 g/Węglowodany 64 g.</strong>
<strong>Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 3,50 zł.</strong>
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Rewia