Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy z bezową czapeczką"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1344
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1344
Składniki
Masło rozpuść w garnku, pokrusz czekoladę, podgrzej, cały czas mieszając. Wlej mleko, dodaj jajka ubite z cukrem, mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksuj. Wylej na blachę, piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Białą czekoladę rozpuść w garnku, polej nią ciasto, poczekaj, aż zastygnie. Wstaw do chłodne go miejsca.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodawaj po łyżce cukru i czekolady. Miksuj. Wlej sok z cytryny, wsyp mąkę, wymieszaj. Na papier do pieczenia wylej bezę.
Piecz 10 minut w temperaturze 200°C, zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz godzinę. Ułóż bezowy placek na wierzchu ciasta, udekoruj granatem.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień