Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik jogurtowy w płatkach migdałowych"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Żelatynę namocz w śmietanie. Następnie podgrzewaj ją, aż się rozpuści. Wymieszaj z jogurtem, cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru pudru.
Biszkopt ułóż na dnie tortownicy. Wylej masę jogurtową. Schłodź. Wiśnie opłucz i wydryluj. Proszek na kisiel wymieszaj z 1/2 szkl. soku. Pozostały sok zagotuj. Wlej rozrobiony kisiel, gotuj minutę. Następnie dodaj wiśnie, ponownie zagotuj. Przestudź. Potem wiśnie wyłóż na tężejącą masę jogurtową. Płatki zrumień na suchej patelni. Konfiturę podgrzej. Posmaruj nią boki tortu. Obsyp płatkami i posyp resztą cukru pudru.
Jedna porcja zawiera: 265 kcal
Ile pracy to wymaga:YŹródło: Tina