Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik z kremem o smaku kajmakowo porzeczkowym oraz biszkopt kakaowy . Szybki i łatwy w wykonaniu. Idealny na różne okazje i święta .
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku i olej . Mąkę przesianą z proszkiem dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj . Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu biszkopt przekrój na pół .
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę , dodaj masę kajmakową , utrzyj puszysty krem .
Przestudzony i przekrojony na pół biszkopt nasącz wodą z cytryną i cukrem . Na pierwszy blat biszkoptu posmaruj połowę dżemu z czarnej porzeczki a na dżem połowę kremu kajmakowego. Przykryj drugim blatem biszkoptu , wierzch posmaruj pozostałym dżemem . Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki torciki.Boki obsyp pokruszonym herbatnikami . Udekoruj dowolnie mini bezikami.
Torcik wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polecam.