Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Zaparz kawę, wystudź, wlej połowę likieru. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem. Dodaj do mascarpone, zmiksuj na niskich obrotach. Wlej kieliszek likieru, wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie wymieszaj z masą.
Dolny blat nasącz połową kawy, wyłóż połowę kremu. Przykryj drugim blatem, nasącz go kawą. Przykryj kremem, posyp przesianym kakao. Schładzaj przez noc.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień