Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik malinowy z makaronikami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Cukier puder i mielone migdały wymieszaj. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie sztywna, w kilku porcjach dosypuj cukier puder z migdałami delikatnie mieszając. Na koniec dodaj barwnik, wymieszaj.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj małe porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstaw na ok. 30 min. Piecz ok. 10 min. w temp. 150°C.
Przygotuj biszkopt. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dosypując cukier. Wciąż miksując dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp obie przesiane mąki, delikatnie wymieszaj, by piana nie opadła. Przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 35-40 minut w temperaturze 170°C. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na 3 blaty.
Galaretki i żelatynę rozpuść w 250 ml wrzącej wody. Gdy nieco przestygną, połącz ze zmiksowanymi malinami. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dosypując cukier puder. Wciąż miksując powoli dolewaj masę malinową. Tężejącym kremem posmaruj pierwszy i drugi blat biszkoptowy. Ułóż jeden na drugim, przykryj ostatnim blatem. Wstaw do lodówki.
Pozostałą śmietankę ubij mikserem na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo wsypując cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Połową ubitej śmietanki posmaruj wierzch i boki tortu. Boki obłóż makaronikami.
Pozostałą ubitą śmietankę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj wierzch oraz boki tortu. Rozłóż maliny. Wstaw do lodówki.
120 minut. Porcja: 580 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie