Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny torcik z marchewką i kremem z serka mascarpone....
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 24
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 24
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty suche wcześniej przesiane i dalej ucieramy. Na końcu dodajemy starta marchewkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Mieszamy razem z ciastem. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką, przekładamy do niej ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180stC przez 60 minut. Po całkowitym wystygnięciu ciasto przekroić na 3 części. KREM: Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek macarpone i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i dobrze mieszamy. Kremem brązowym przekładamy tort i smarujemy góre oraz boki. białym kremem wykonujemy dokaracje. ja użyłam dodatkowo misiaczków z sezamu i słonecznika w karmelu oraz ozdób cukierniczych. Schłodzić przez noc w lodówce.