Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik marchewkowy z serowym kremem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 70
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 70
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Ciasto. Jajka ubijamy z cukrem do białości. Łączymy z olejem.
W misce mieszamy mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, solą i przyprawą do pierników. Partiami wsypujemy do ubitych jajek. Na koniec dodajemy marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach, posiekane orzechy i osączone z zalewy kostki ananasa. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180oC i studzimy. Zimne kroimy na dwa krążki.
Krem. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Mieszamy z serem ricotta.
Połową kremu smarujemy jedną część ciasta, nakrywamy drugą, lekko dociskamy. Wierzch zdobimy resztą kremu.
Czas przygotowania 95 minut. Cena jednej porcji około 1,30 .
Wartość odżywcza jednej porcji 234 kcal Białko 9,8 g/Tłuszcz 22 g/Węglowodany 51 g.Źródło: Rewia