Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik mascarpone"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 188
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 199
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 188
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 199
Składniki
Jajka z cukrem zmiksuj. Dodaj szklankę mąki, kakao i proszek do pieczenia. Połącz wszystkie . Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz 30-40 minut. Przestudź i rozkrój na 3 placki.
Śmietanę ubij, dodaj serek mascarpone, cukier puder i roztopioną czekoladę.
Każdy krążek biszkoptu nasącz herbatką z alkoholem, nałóż po jednej części masy mascarpone i pokrojone truskawki. Brzeg tortu również posmaruj masą. Wierzch udekoruj czekoladą i resztą truskawek.
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Super TV