Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik migdałowy bez pieczenia"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16752
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 100
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 368
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16752
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 100
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 368
Składniki
Ciastka migdałowe bardzo drobno pokrusz w malakserze. Masło stop, przestudź, następnie wymieszaj z okruszkami i migdałami. Trzy tortownice (o śr. ok. 10 cm) wyłóż pergaminem. Dna foremek wylep przygotowaną masą. Dociśnij ją mocno dłonią. Wstaw do lodówki.
Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody, odstaw na kilka minut. Kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu. Ciągle mieszaj, by się nie przypaliła.
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż. Czubkiem noża zeskrob rdzeń. Jogurt wymieszaj z rdzeniem wanilii oraz cukrem. Dodaj sok i skórkę z limonki. Ostrożnie połącz z rozpuszczoną żelatyną. Śmietanę ubij na sztywno.
Wymieszaj ją z tężejącym jogurtem. Masę rozsmaruj na spodach z ciastek. Torciki schładzaj ok. 2 godzin. Udekoruj np. świeżymi malinami.Źródło: Naj