Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik migdałowy z truskawkami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Składniki
Żółtka utrzyj z 5 dag cukru pudru i masłem na puszystą masę. Białka ubij na pianę. Dodaj kolejne 5 dag cukru i dalej ubijaj. Połącz obie masy z przesianą mąką i startymi migdałami. Ciastem napełnij wysmarowaną tłuszczem tortownicę (24 cm). Piecz w piekarniku w temp. 160 st. 40 min.
Wymieszaj śmietanę z resztą cukru i 15 dag zmiksowanych truskawek. Żelatynę przygotuj wg instrukcji, połącz z kremem. Nałóż masę na schłodzone ciasto, odstaw do stężenia.
Kilka truskawek odłóż, resztę pokrój na kawałki i rozłóż na torcie. Galaretkę przygotuj wg przepisu, zalej owoce. Tort odstaw ponownie do stężenia. Udekoruj resztą owoców.
Czas ok. 60 min; porcja – 210 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety