Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzwyczaj prosty, smaczny i nieskomplikowany przepis na torcik , który przygotuje nawet początkująca gospodyni. Prosta dekoracja z kostek czekolady waflowych rurek i rozetek z kremu , a w środku krem z ubitej śmietany z mascarpone. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, papier do pieczenia, tortownica, nóż,
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 130
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 130
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Biszkopt z 5 jajek; Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli , dodajemy na przemian żółtka z cukrem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i delikatnie łyżką drewnianą połączyć z masą jajeczną. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 min. a najlepiej( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty tak by środkowy blat był najcieńszy i odkładamy go na później do deserków. Krem ; Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę , ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Do ubitej śmietanki dodajemy porcjami serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Gotowy krem śmietankowy przygotowujemy według opisu na opakowaniu schładzamy 15 minut w lodówce. Składanie tortu; Spodni blat kładziemy na paterze nasączamy ponczem. smarujemy dżemem. Na nasączony blat nakładamy krem śmietankowy z mascarpone, zakrywamy drugim blatem. Całość tortu dookoła i górę obkładamy gotowym kremem śmietankowym, ozdabiamy rozetkami i ozdabiamy kostkami czekolady oraz waflowymi rurkami. Smacznego