Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczone ciasto Oreo w specjalnej formie, rozcięte na dwa plastry i przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 669
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 669
Składniki
W większej misce ubijamy jajka z cukrem pudrem i szczyptą soli. Podczas miksowania dodajemy olej roślinny i wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste to wlewamy troszkę mleka i całość miksujemy. Gotowym ciastem napełniamy formę i pieczemy w temperaturze
160 stopni Celsjusza 40 - 45 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy 15 minut. Ścinamy ostrym nożem czub ciasta równo z brzegami formy. Placek ciasta rozcinamy na dwa plastry które przełożymy kremem. Krem robimy ze śmietany 36 % i serka mascarpone. Śmietanę 250 ml ubijamy z dwoma łyżkami cukru pudru, gdy śmietana będzie ubita dodajemy stopniowo serek mascarpone (250 g), miksujemy na wolniejszych obrotach. Przełożone kremem plastry ciasta wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po schłodzeniu kroimy i zajadamy. Smacznego !!! Ktoś tu skrada się po krem :)