Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik piernikowy z masą śmietanową"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 95
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 95
Składniki
Utrzyj miękką margarynę z połową cukru pudru. Wmiksuj stopniowo żółtka. Dodaj startą na małych oczkach czekoladę, orzechy i przyprawę do piernika. Następnie wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj pianę z białek i resztę cukru.
Wszystkie połącz.
Powstałe ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy (o średnicy ok. 26 cm). Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 °C przez ok. 45 minut.
Twaróg wymieszaj z cukrem wanilinowym, jogurtem, przyprawą i sokiem z cytryny. Następnie dodaj ubitą na sztywno śmietanę kremówkę oraz żelfix, przygotowany według instrukcji na opakowaniu.
Ostudzone ciasto przekrój poziomo na trzy części. Dwie grubo posmaruj masą twarogową, dociskając je do siebie. Krem wyłóż też na wierzch. Boki tortu obsyp startą czekoladą. Na wierzchnią warstwę kremu wysyp wiórki czekoladowe.
Czas przygotowania: 90 minut. Cena porcji: ok. 5,5 zł. Kalorie: porcja 457 kcalŹródło: Na żywo