Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny - ostatni eksperyment owocowo-budyniowy
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Składniki
Biszkopt kakaowy lub preferowana przeze mnie babka majonezowa, z tym, do składników należy dodać jeszcze 2 łyżeczki kakao. Po upieczeniu w małej tortownicy, przeciąć ciasto na dwie warstwy.
Odcedzić mandarynki. Z jednej szklanki soku z mandarynek + 1 szklanki soku pomarańczowego (Tymbark bez cukru z cząstkami pomarańczy) + 2 łyżek cukru + 1/4 kostki masła + 2 budynie śmietankowe przygotować budyń. Gorący wylać na pierwszą warstwę ciasta i po wyrównaniu, natychmiast przykryć drugą warstwą.
Z 1 szklanki soku pomarańczowego i budyniu z 1 łyżką cukru przygotować drugi budyń i wystudzić.
Ucierać mikserem miękkie masło (1/2 kostki) i dodawać stopniowo budyń. Ucierać do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji.
Drugą warstwę ciasta zwilżyłam brendy "Stock", a następnie wyłożyłam na nią połowę kremu. Pozostały krem zużyłam na posmarowanie boków tortu oraz wykonanie wianuszka szprycą do dekoracji.
Na kremie ułożyć mandarynki i polać je cieniutko gęstniejącą galaretką pomarańczową. Boki tortu obsypałam dodatkowo okruszkami ciasta.
Smacznego. Po skosztowaniu tortu zalecam intensywny spacer.