Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto trzywarstwowe - miękki biszkopt, twarożek i owoce zatopione w galaretce. Wspaniały na letnie dni.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać mąki, wymieszać delikatnie. Rozsmarować w okrągłej blaszce o średnicy 22 cm. Piec w 170°C przez 20 minut na drugiej półce od dołu. Po upieczeniu zostawić na kratce do całkowitego ostygnięcia.
Warstwa serowa: Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku, zostawić do ostygnięcia. Twaróg, śmietanę i cukier zblendować na gładką masę. Dodać żelatynę i zblendować dokładnie jeszcze raz. Wyłożyć na ostygnięty biszkopt, wyrównać. Wstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotować warstwę galaretki.
Warstwa galaretki: Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku. zostawić do ostygnięcia. Owoce umyć ułożyć na torciku, zalać ostygniętą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Można ozdobić listkami mięty. Przed krojeniem obwieźć rant nożem. Smacznego! :D