Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,delikatny z borówkami w sam raz do kawki lub na przyjęcie gości.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8318
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8318
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Składniki
Z podanych składników piekę biszkopt.U mnie wyszedł wysoki bo piekłam w bardzo malej tortownicy.Jeśli ktoś piecze w normalnej wystarczy podwoić ilość składników.
Galaretki rozpuszczam w 3/4 litrze wody.Studzę.Śmietanę ubijam,dodaję cukier puder i 4-5 łyżek przestudzonej galaretki.Wszystko dokładnie mieszam.Galaretkę dodaję zamiast żelantyny.Biszkopt kroję na trzy blaty.Przekładam je śmietaną.
Do resżty galaretki dodaję borówki i kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewam na wierzch ciasta.Ponieważ ja miałam zmrożone borówki galaretka zaraz była sztywna.Wkładam do lodówki na ok.1 godz.,ale można jeść zaraz po zrobieniu.