Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z bitą śmietaną"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Natłuść okrągłą formę o śr. 20 cm.
Podgrzej w rondlu, na małym ogniu, masło, czekoladę, cukier i mleko. Mieszaj, nie gotuj, aż uzyskasz gładką masę.
Przełóż do miski mąkę, proszek do pieczenia, masę czekoladową, na koniec jajka i esencję. Zmiksuj. Przełóż do formy. Piecz ok. 60 minut. Wyjmij z piekarnika 10 minut później.
Ubij w misce kremówkę. Dodaj pokrojone truskawki, wymieszaj.
Podgrzej w rondelku kremówkę na polewę. Zdejmij z ognia, dodaj czekoladę, mieszaj, aż się rozpuści.
Rozkrój na trzy placki ostudzone ciasto. Przełóż je bitą śmietaną z owocami. Wierzch udekoruj czekoladową polewą i zajączkami.